Stichting Assistentiehond NederlandStichting Assistentiehond NederlandStichting Assistentiehond Nederland
  • Home
  • Onze Honden
  • De Stichting
  • Contact
  • Doneer

Signaalhond

Home Onze Honden Signaalhond

Signaalhond

Signaalhonden helpen hun auditief beperkte baas op verschillende manierenSAN_pups_prod_043.

Een signaalhond reageert op verschillende geluiden zoals de deurbel, een huilende baby en de telefoon. Als hij dit geluid hoort, gaat hij naar de dove of slechthorende baas toe en geeft aan dat hij een geluid heeft gehoord. Vervolgens brengt hij zijn baas naar de geluidsbron toe. Dit geeft de baas veel meer mogelijkheden om zelfstandig te kunnen functioneren.

Informatie aanvragen

Over welke soort hond wilt u informatie aanvragen?*

Naam*

E-mailadres*

(mobiel) Telefoonnummer

Straat*

Huisnummer*

Postcode*

Woonplaats*

Overige opmerkingen

Procedure aanvraag signaalhond
Aanvraag bij zorgverzekering

De nieuwe wet van de zorgverzekering maakt het mogelijk om een assistentiehond aan te vragen bij je zorgverzekering. Zodra je je aanmeldt bij de stichting kan je bij je eigen zorgverzekeraar vragen naar de procedure. Vaak moet een positieve indicatiestelling komen van een ergotherapeut. Deze positieve indicatie hebt je nodig om in aanmerking te kunnen komen voor een assistentiehond.

Persoonlijk intakegesprek en inventarisatie

In een uitgebreid persoonlijk gesprek met de cliënt en diens gezin, maakt de stichting aan de hand van een checklist, een inventarisatie van de huidige situatie: de gezondheidstoestand en motivatie van de cliënt, de gezinssamenstelling, de woningindeling, de aanpassingen die in huis zijn gedaan, de hulpmiddelen die de cliënt gebruikt om zich te verplaatsen. Bovendien worden de verwachtingen van de cliënt ten aanzien van de opleiding en de aan te leren vaardigheden door de hond en de stichting uitgebreid besproken.

Eventueel gesprek met een psycholoog

Indien nodig wordt een gesprek met een aan de stichting verbonden psycholoog gehouden. Hierin wordt met de potentiële cliënt besproken hoe deze mentaal met zijn handicap omgaat, hoe negatieve gedachten om te buigen in een positief zelfbeeld en hoe hij zichzelf reële trainingsdoelen kan stellen

De potentiële cliënt zal in een aantal sessies/gesprekken met de psycholoog inzicht geven in de acceptatie van zijn/haar handicap en de geestelijke gesteldheid en/of persoonlijkheidsstoornis, waarmee in de training rekening gehouden dient te worden.

Bij een positief advies kan men met de training starten. Soms zal het advies zijn eerst nog een aantal vervolgsessies te doen alvorens met de training wordt aangevangen.

Er zijn natuurlijk niet altijd meteen de juiste honden beschikbaar. Het kan zijn dat je een tijdje moet wachten op een hond.

0161 434032
info@assistentiehond.nl
Copyright © 2017. Stichting Assistentiehond