Stichting Assistentiehond NederlandStichting Assistentiehond NederlandStichting Assistentiehond Nederland
  • Home
  • Onze Honden
  • De Stichting
  • Contact
  • Doneer

De Stichting

Home De Stichting

De stichting

Doelstelling

Stichting Assistentiehond Nederland stelt zich tot doel het opleiden van honden in specifieke vaardigheden, waarmee zij mensen met een motorische, epileptische of auditieve beperking een geestelijke stimulans, een maatje voor het leven en een grotere zelfstandigheid bieden.

De Stichting streeft hierbij naar het maken van de ‘perfect match’ tussen baas en hond, tussen trainer en hond, tussen trainer en cliënt. Hiervoor stellen wij hoge eisen aan de trainers, de trainingsmethoden en de kwaliteit van begeleiding van cliënten en hun familie.

honden

Achtergrond

De oprichtster, Ingrid Vrakking, begon in 1997 met een hondentrainingscentrum, gespecialiseerd in positieve gedragstraining in Molenschot. Zij speelde in op de vraag van cliënten naar honden met vaardigheden om hun in het dagelijkse leven te kunnen assisteren. Inmiddels is het hondentrainingscentrum uitgegroeid tot een gerenommeerd opleidingscentrum, waar met professioneel opgeleide trainers en gedragsdeskundigen diverse trainingen worden gegeven.

Oprichting

In de tijd dat het trainingscentrum bestaat, zijn ook mensen met een lichamelijke beperking tot de klantengroep gaan behoren. Voorbeelden hiervan zijn mensen met hernia, multiple sclerose, reumatische aandoeningen, spierziekten, trauma, etc. Vanuit deze doelgroep is de vraag gekomen om hun honden te trainen als hulphond en specifieke vaardigheden aan te leren, waarmee zij in staat zijn zelfstandiger te functioneren in het dagelijks leven. Dit maakt hen tevens minder afhankelijk van andere mensen. Bovengenoemde doelgroep is fysiek en mentaal in staat om zelf hun hond deze specifieke vaardigheden aan te leren. Daarnaast is er ook een groep mensen wiens lichamelijke beperking het niet toelaat om deze speciale training zelf te doen.

Toch is vooral deze groep mensen zeer gebaat bij de extra zelfstandigheid die een assistentiehond hen in het dagelijks leven biedt. Daarom worden honden door een speciaal daartoe opgerichte stichting ‘Stichting Assistentiehond Nederland’ aangekocht met als doel het in deze stichting opleiden van deze honden tot assistentiehond voor die mensen die dit zelf, om wat voor reden dan ook, niet kunnen.

Ook worden specifieke opleidingen-op-maat verzorgd voor mensen met een lichamelijke beperking die zelf in bezit zijn van een hond die voldoet aan de gestelde basisvoorwaarden. De stichting is begonnen met het opleiden van hulphonden en heeft daar inmiddels veel ervaring mee opgedaan. Nu is de tijd gekomen om ook andere assistentiehonden op te gaan leiden (signaalhonden en honden voor autistische kinderen).

Meer weten over oprichting en doelstelling Stichting Assistentiehond Nederland.

Bestuur

Het bestuur van de stichting zet zich kosteloos in en heeft een controlerende en sturende functie als het gaat om oa. financiën , kwaliteit en de doelstelling

Vrijwilligers

De stichting wordt gedragen door de vrijwilligers die zich volledig kosteloos inzetten en ervoor zorgen dat de kwaliteit van de doelstelling gewaarborgd blijft. Onze vrijwilligers die de honden en de teams begeleiden zijn volledig gecertificeerd.

Vacatures

We hebben regelmatig vacatures voor vrijwilligersfuncties. Wilt u ook een steentje bijdragen? Kijk hier voor de actuele vacatures!

Keurmerk

ANBI

anbi

Helpt u ons een hondje?

Geeft het u voldoening om anderen te helpen? Vind u ook dat onze assistentiehonden zon prachtig werk voor hun baasjes doen? Als ons wilt steunen dan zijn alle donaties fiscaal aftrekbaar. Om door de Belastingdienst als ANBI aangewezen te kunnen worden, moeten het doel en de activiteiten van de instelling een algemeen belang dienen. Verder mag een ANBI geen winstoogmerk hebben en geen particulier belang dienen. Wij staan bij ANBI als goed doel geregistreerd. Meer weten? Kijk dan op www.belastingdienst.nl

 Verantwoording voor het behouden van het ANBI keurmerk

ADEU

adeu

De stichting is geaccrediteerd lid van de Assistence Dogs Europe (ADEU) en voldoet daarmee aan de internationaal gestelde eisen voor assistentiehonden en teams. We streven naar een hoge kwaliteitsnorm. Voor het behalen van het eindcertificaat Assistentiehond moet aan de voorwaarden gesteld door ADEU worden voldaan middels een eindtest en een jaarlijkse certificering door baas en hond. De stichting staat ten alle tijden garant voor de gezondheid en het welzijn van de honden.

Partnerorganisaties

Trainingscentrum Vrakking en Partners
Vrakking_new
Kings Goldendoodles Europe
goldendoodle_kings_new

Kijk hoe je ons kunt steunen!

Steunen
Copyright © 2017. Stichting Assistentiehond